Život na krstarenju može biti pomalo misteriozan

Vaši izbori nisu uvek crno-beli. Što više krstarite, više shvatate razne tajne koje vam linije za krstarenje ne otkrivaju – više od hiljadu članova posade radi na brodu, ali šta se dešava iza zatvorenih vrata?

Zatvorske ćelije
  • Većina brodova za krstarenje svojim putnicima nudi ture, a ako ih ikada uzmete nekada i vi, verovatno ćete naići na „brigove“ zatvorske ćelije, koji su u osnovi samo male, prazne prostorije u jednoj od donjih paluba broda.
Pirati sa Kariba
  • Postoje i treninzi za piratske napade (iako su izuzetno retki). Ali bez brige. Ukoliko se i dogodi neki, u tom slučaju zaposleni na brodovima su obučeni da ih “prskaju vatrogasnim crevima” ili aktiviraju “zvučni bum” da ih odvrate.
Da li smo svi kvalifikovani kao što se predstavljamo?
  • Nisu svi zaposleni i kvalifikovani. Zato se nemojte iznenaditi ako brodski fotograf ne zna mnogo o fotografiji ili ako neki nisu posebno talentovani.
100 tona hrane za samo 7 dana!?
  • Brodska kuhinja „galley“ je apsolutno masivna. Svakog dana posluže više od 30.000 obroka. To je oko 100 tona hrane u periodu od sedam dana.
Obrok sa 5 zvezdica
  • Hrana na brodovima zna da bude veoma impresivna. Ponekad ćete imati utisak kao da jedete obrok sa pet zvezdica i biće noći gde ćete moći da izaberete vašu narudžbinu.
Alfa Alfa Alfa – poziv u pomoć!
  • Da ne bi doveli putnike u paniku u slučaju neke nesreće, članovi posade razgovaraju u šiframa i imaju kodove za sve – od požara do hitnih medicinskih slučajeva, koje mogu objaviti preko zvučnika bez alarmiranja putnika. Neki od primera su:
  • Code Adam (nestalo dete),
  • Code Alpha (hitna medicinska pomoć),
  • Code Oscar (čovek u moru)
  • Code Bravo (vatra na brodu)
“Mafija” na brodu
  • Zaposleni na brodovima imaju svoj vlastiti jezik, koji im omogućava da razgovaraju međusobno dok su i na dužnosti. Ali ima i mnogo “mafije” na brodu. Članovi posade na brodu su podeljeni u „mafije“ na osnovu zemlje porekla, a svaka mafija se bavi određenom robom.
  • Na primer: Indijska mafija  je zadužena za dobru hranu za zabave, članova posade. Filipinska mafija je na našem brodu bila poznata po dobrom piću u svako doba. Ako nešto želite posle radnog vremena, oni bi to dostavili za vas! Bar za posadu, zatvorio bi se oko 1 ili 2 časa posle ponoći. Ako biste želeli da nastavite da pijete, ali ste bez alkohola, jednostavno biste otišli ​​do filipinske mafije i uzeli ono što vam je trebalo. Očigledno ste platili ogromnu maržu, ali svejedno je bilo prilično cool! Sve u svemu, važno je da saznate, šta možete dobiti od koga.
Mrtvačnica na brodu
  • Većina brodova za krstarenje ima mrtvačnicu na brodu. Nekako jezivo, ali potpuno ima smisla. S obzirom da većina ljudi koji krstare su stariji , brod mora biti spreman, ako se desi da neko umre, jer smrt ne čeka da završite odmor.
„Ne pitaj-ne govori“.
  • Na brodu dobijete puno oženjenih, koji imaju svoj zaseban život na kruzeru. Postoje parovi koji imaju žene kod kuće a na brodu su u potpuno drugačijim odnosima. To je nekako kao politika „ne pitaj-ne govori“.
“Sveta knjiga” najglupljih pitanja i komentara putnika
  • Da li ste znali da postoji na brodu i sveta knjiga najglupljih pitanja i komentara, putnika.
  • Svako ko je već radio na brodu, sigurno je doživeo da ga neki putnik pita neko glupo pitanje.
  •  “Gde spava posada?” Jedan kolega se našalio i rekao da svako veče dolazi helikopter koji zaposlene odvozi u poseban hotel i ujutru dovozi. Sutradan se ista ta putnica, žalila nadređenima, da ne može da spava, od buke helikoptera, koji svako veče dolaze i odlaze. Više glupljih pitanja i komentara putnika, možete videti ovde.
Gost me zavodi, šta da radim?
  • Članovi posade su čak obučeni šta da rade kada gost pokuša ga zavede, zapravo, kako da ublaže eskalirajuću situaciju sa zgodnim putnicima. „Kad god se fotografišem sa ljudima, uvek dignem palac gore“, rekao mi je kolega. „Moje ruke su vidljive, pa niko ne može da tvrdi da je neprimereno ponašanje.“, što zaista ima smisla, zar ne? Sa kamerama, koje pokrivaju gotovo svaki kutak broda, bilo bi lakše opljačkati banku nego zagristi zabranjeno voće, rekao je nam jedan kolega.

 

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *