Prekookeanski brodovi su doživotni rolerkoster?

Život nije sigurna luka, nego uzburkano more! Brod nije pravljen da bi bio u luci siguran; zato ne pokušavaj smiriti nemiran duh, već prihvati ljude onakvima kakvi jesu.

Kolege roboti vama na usluzi

Zamislite da sedite u baru gde ništa nije kao što biste očekivali. Barmen nije običan barmen, a koktel nije običan koktel. Umesto toga, dobijate uslugu za nezaborav. Odaberite svoje omiljeno piće, zavalite se u udobnu fotelju i gledajte kako roboti rade posao barmena. Mućkaju koktele, okreću se naokolo, sarađuju sa kolegama robotima i služe vaš omiljen koktel u roku od par sekundi. Pred vama se piće pojavi u trenu, a vi ostanete u čudu. Kako je moguće da robot može sve ovo? Verovali ili ne, moguće je.

 • 6000 putnika na brodu i 2000 članova posade
 • ogromni grad gde ptice ne crvrkuću
 • 400 metara i 18 paluba
 • roboti na usluzi
 • sirena koja vraća u stvarnost

Nastavljate dalje i mislite da ste u sred nekog ogromnog grada. Prekookeanski brodovi su kao verna kopija Njujorka koja je tu pred vama. Central park u svom punom sjaju. Vodene površine, zelenilo i drveće svuda naokolo. Još samo cvrkut ptica nedostaje da pomislite da ste zaista tamo. Sirena kapetana vas vraća u stvarnost. Niste u Njujorku, već to samo prekookeanski brodovi nude iskustvo za pamćenje. Tamo vas čeka sve ovo, i još mnogo toga.

Prekookeanski brodovi nude ultimativni luksuz.
Beg od svakodnevnice rekli bi ameri a neki ultimativni luksuz

Prekookeanski brodovi pružaju čist adrenalin

Kada se nađete na jednom od najmodernijih brodova, stvari postaju uzbudljive. Zabavu ćete lako pronaći na nekom od 20 bazena i uživaćete u surfovanju na talasima koji podsećaju na obale najlepših plaža. Vodeni tobogani visoko iznad pružaju dodatni adrenalin. Krv malo brže juri svaki put kada se spuštate niz tobogan negde na otvorenom moru, dok brod plovi ka novoj luci. Obučeni instruktori će vam pokazati pravu tehniku, a vaše je samo da se prepustite uživanju.

Prekookeanski brodovi nude najimpresivnije tobogane na otvorenom moru.
Prekookeanski brodovi nude najimpresivnije tobogane na otvorenom moru

Ako ste za dodatnu akciju, oprobajte se na veštačkim stenama za penjanje pod otvorenim nebom. Svaki delić stene je pravi izazov za avanturiste. Pokret više i već ste na vrhu. Odatle se vidi sve. Pogled puca ka otvorenom moru, a pobednički osećaj vam daje snagu da ponovite sve još jednom.

Kada vas stena dovoljno umori, zasluženi odmor ćete naći tu na otvorenom, na ležaljci pored koje vas čeka nasmejani konobar. Ovog puta, roboti odmaraju. Naručite svoj koktel i uživajte u karipskom suncu negde na sred okena. Vreme teče malo sporije, dok vetrić blago pirka. Spremite se za večernju atmosferu. Prekookeanski brodovi ovde nikad ne greše. Sve je spremno za vrhunsku zabavu.

Kakvu uslugu nude današnji prekookeanski brodovi

U restoranu vas čeka najbolje osoblje. I to sve uz koreografiju. Dobrodošlica se priprema dugo i svaki gost dobija poseban tretman. Taktovi pesme kreću, a konobari se okupljaju oko vašeg stola. Osećate se posebno dok svi pevaju u glas i šalju poruku da ste više nego dobrodošli. Pesma je sastavni deo svake večeri. A vi ste na pravom mestu, jer restoran nudi sve što vaša mašta može da poželi.

Losos na žaru, kolač od krabe, „filleti mignon“…Kuvari govore sve svetske jezike, a čula otkrivaju sve moguće ukuse. Probaćete neko od najukusnijih jela, dok vaš lični somelijer donosi flašu dobrog vina. Izbor je ogroman, a celokupno iskustvo nezaboravno. Večera traje taman toliko da ostavi vremena da istražite ostatak broda. A to neće biti lako, jer toliko toga ima da se vidi i proba.

Prekookeanski brodovi odisu luksuznim enterijerom.
Prekookeanski brodovi imaju sirok spektar svega

Bioskopi sa najsavremenijom tehnologijom, spa centri, teretane, amfiteatar koji prima 1.400 ljudi, prodavnice, foto radnje, biblioteke, internet sobe, brojni kafići, tematski restorani, kazino, žurke na otvorenom, sportski sadržaji, tereni za golf, košarku, fudbal, čak i klizalište na ledu…Sve ovo nude moderni prekookeanski brodovi danas.

Ako ste jedan od 6000 putnika na brodu, neko od 2000 članova posade će vam uvek biti na raspolaganju. Čitav jedan grad je smešten tu, na otvorenom moru, dok uživate u svim mogućnostima koje nude prekookeanski brodovi. Pogledajte ovde galeriju slika. U nekom trenutku se možete izgubiti na prostoru od skoro 400 metara i 18 paluba. U tom slučaju, vaša lična GPS narukvica će vam pomoći da pronađete svoju sobu. Sve je podređeno vama. Nezaboravno iskustvo je zagarantovano.

Hvala vam što ste i ovaj tekst pročitali! Ukoliko poželite da se nađete u jednom ovakvom okruženju, budite spremni! Jer brod ima i svojih loših strana! Više o tome pogledajte, ovde! Hvala vam što nas pratite! Do sledećeg petka!

Zaplovimo zajedno!

17 Komentara

 1. 9. decembra 2020. at 11:36
  Matea

  Ja sam negde procitao da su najluksuzniji i najveci kruzer dizajnirali Srbi 🙂 true or false 🙂

  • 9. decembra 2020. at 11:57
   siteadmin

   True, Matea. Najveći kruzer na svetu dizajnirali su srbi 2016. „Harmonija mora“ od Titanika duža za 110 metara 🙂

   • 9. decembra 2020. at 11:59
    Matea

    Veci od Titanika!!! Whoe.. Megakruzer!!! Bravo mi! : )

 2. 9. decembra 2020. at 11:39
  Lucija

  Meni je najlepsi kruzer do sada, Disney dream & Disney Fantasy..: ) To kazem, jer sam radila na Dizniju 🙂 Znaci: provereno ;))

  • 9. decembra 2020. at 11:42
   siteadmin

   Verujemo da jeste, Lucija! Posebno za sve one koji su fanovi Diznijevih ili Pixar-ovih ostvarenja.. Doživite sopstvenu bajku … … .. .

 3. 9. decembra 2020. at 11:47
  David

  Da se prikljucim i ja : ) Ja sam radio na „Celebrity eclipse“ : ) Travnjaci sa pravom travom sa sve atrijumom u kojem raste veliko pravo drvo !!!! Pa sta reci : )

 4. 9. decembra 2020. at 11:50
  Ema

  Davide, drago mi je da delimo misljenje. I ja sam radila na „Celebrity eclipse“ . Vecu, lepsu i bolju prodavnicu Apple uredjaja nisam nigde jos videla!!! Sjajno nesto!

 5. 9. decembra 2020. at 12:08
  Ivona

  Ja verujem da onaj ko dozivi da radi na „Simfoniji mora“, najskupljem kruzeru na svetu, imace posle toga dosta da prica..haha

 6. 9. decembra 2020. at 12:11
  siteadmin

  „Simfonija mora“ je do sada najskuplji i najveći kruzer na svetu! 7 puta je veći od Titanika i može da ugosti 7000 ljudi..

 7. 9. decembra 2020. at 12:14
  siteadmin

  Posto smo se svi lepo raspisali o kruzerima, u sledecem blogu pisemo o najluksuznijem kruzeru na svetu ili ukoliko imate predloge, slobodno pisite : )

 8. 9. decembra 2020. at 12:18
  Ema

  Lucija je spomenula, „Disney dream & Disney Fantasy“ i da ima jako lepe utiske, ja bih bas volela da saznam vise o tom brodu : ) Mozda i ja nekad zaplovim sa Miki Mausom i ostalim Diznijevim likovima..bas bi bilo cool : ) Kakav trip ! haha

 9. 9. decembra 2020. at 12:21
  Alen

  A da pisete malo o „Queen Marry 2“ : )

  • 9. decembra 2020. at 12:24
   siteadmin

   Možemo, Alene : ) Možemo da pišemo i o „Queen Marry 2“ : )

 10. 9. decembra 2020. at 12:25
  Una

  A sta je sa „Odisejom“ : ) Odiseja, Odisejaaa…staza trnja ili staza orhideja : )

 11. 9. decembra 2020. at 12:34
  siteadmin

  haha Može i „Odiseja“. Postoji zanimljiv podatak, o vizionaru Simonu, koji radi na tome da budući brod, koji je nazvao „Plastic Odyssey“ kao pogonsko gorivo koristi otpadnu plastiku i pokaže svetu, odnosno predstavi jednostavno rešenja za ponovnu upotrebu i reciklažu otpada. „Plastic Odyssey-a“ : )

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *