Karipske destinacije - Ulica u Havani na Kubi.

Destinacije o kojima smo samo čitali ili na Tv-u gledali…Karipsko more čuva tajnu preko 7000 ostrva i njihovih nezaboravnih avantura. Ali, kad su u pitanju naše omiljena karipske destinacije, nećemo dugo razmišljati. Pružamo vam  direktan uvid u top 3 destinacije, koje su spremne da te oduševe! Prva na listi je Aruba, druga Kuba, treća Jamajka! Aruba je poznato ostrvo radosti i potencijalnih latino ljubavnika. Aruba je dobila nadimak „One Happy Island“ i čim se upoznaš sa njegovim srećnim stanovnicima, shvatićes i zašto. Nikada nismo sreli srećnije i prijatnije ljude na ovoj planeti.

Karipske destinacije imaju nestvarno idealnu klimu

Aruba, jedinstveno ostrvo u potpunosti podložno morskoj avanturi. Nalazi se ispod zone orkana, što znači da su uvek u vazduhu osvežavajući vetrovi. Ovo, pak, pozitivno utiče na duh stanovnika, čineći ih živahnijim i srećnijim. Jedna stvar koju smo primetili prvi put kada sam došli na Arubu su drveća savijena do same plaže. Ova drveća se zovu “fofoti” i jedinstveni su samo za to ostrvo. Uzrok njihovog specifičnog izgleda je stalni vetar, koji duva i formira ih u nezaboravne oblike.

Aruba, raj sa mnogim kulturama! Kao i mnoge karipske destinacije, ovde su svi dobrodošli i svi se međusobno razumeju. Ljudi na ostrvu govore čak četiri jezika – holandski, engleski, španski i papiamento – mešavinu svih jezika iz tog područja. Papiamento jezik donosi neke jedinstvene izraze, kao što su „Masha danki“ za „Hvala“ i „Bon bini“ za „Dobrodošli“. Holandski je zvanični jezik Arube, a nacionalni praznik „King’s Day“ obeležava se 27. aprila, kada je i rođendan holandskog kralja. Aruba poseduje zapanjujuću mešavinu holandske arhitekture i hrane. Poseta kruzeru Arubi je poput posete Holandiji. Ne propustite priliku za jedinstveni obrok – preskočite obrok na brodu i isprobajte holandske palačinke sa jagodama i kremom, ili holandski specijalitet „bitterballen“ sa mesom.

Zabava u svetlu crvenih fenjera na Karibima, može da počne!

Mnoge karipske destinacije su specifične, dok je Aruba mesto koje čuva mnoge tajne, a jedna od njih je upravo i pitanje crvenih fenjera. Kao holandsko ostrvo, Aruba nasleđuje holandsko gostoprimstvo i zbog toga se možda pitate da li postoji i kvart crvenih fenjera na Arubi. Postoji. Na Arubi je prostitucija legalna, kao i u Holandiji.

„Ljubav i moral nisu rođeni zajedno, niti se voze istim kolima“, reče Jovan Dučić.

Sint Nicolas, drugi glavni grad Arube, takođe poznat kao glavna četvrt crvenog svetla na ostrvu. Ovo naselje je najstarije na Arubi i nekada je bilo živahna luka tokom rafinerijskih dana. Danas je to mesto posvećeno turistima i sadrži više od dve desetine privlačnih barova, u kojima devojke iz Kolumbije ili Venecuele, u ranim do srednjim 20-im godinama, stoje na ulazu i privlače potencijalne kupce. 

Aruba: Ostrvo bluda i razvrata pirata sa Kariba

Pojedine karipske destinacije kao što je slučaj sa Arubom, smatraju se jednim od najzabavnijih gradova na Karibima sa svojim dinamičnim noćnim životom. Kockanje, alkohol i prostitucija su bili deo svakodnevnog života u to vreme, a danas se ta istorija može osetiti u barovima iz Crvenih Svetala. Kada dođes na Arubu, ne propusti šansu da posetis najpoznatiji bar u okrugu Crvenih Svetala, koji radi od 19:00 do 02:00 svakog radnog dana. Ako želis da se šetaš gradom noću, pazi se, jer na ulicama možeš spaziti sumnjive likove. Drži se na sigurnom i one će učiniti isto. Barovi u San Nicolasu imaju odlična pića i usluge su po vrlo pristupačnim cenama. Možeš platiti američkim dolarom, ali ti savetujemo korišćenje lokalne valute, arapskog florina, kada se obraćas konobarima i devojkama.

Devojke u okrugu crvenih svetala na Arubi su specijalno izabrane za svoju lepotu i veselu narav. Ako posetiš ovaj raskošni kvart noću, možeš naići na prave zvezde u životu! Od blistavih Kolumbijki do uzbudljivih Venecuelanki. Svaka devojka ima svoju privatnu spavaću sobu u samom srcu zabave. Pre nego što započnu svoj privremeni posao, one moraju proći rigorozne zdravstvene preglede i redovne nadzore, tako da možes biti siguran da su zdrave i spremne da te zabave. Samo im se obrati u baru i uživaj u nezaboravnom iskustvu! Pijuckaj neka fina pića i opustite se sa svojom izabranicom, a zatim joj daj zasluženu napojnicu ujutru. Ova avantura će ostati u tvojoj uspomeni dugo, dugo…

Opasnost – Upozorenje: Aruba – put od raja do pakla

Mnoge karapiske destinacije pruzaju beskrajne radosti života, posebno na Arubi, ali budite oprezani! Droge su strogo zabranjene na ovom ostrvu, a prikriveni policajci često čekaju da uhvate one koji ih koriste. U okrugu crvenih svetala, svaka devojka ima svoju privatnu spavaću sobu ili vikendicu iza koje posluje. Njihovo zaposlenje se strogo reguliše i svaka devojka dobija privremenu radnu vizu na 90 dana. Pre nego što počnu da rade, moraju proći rigorozne vladine propise, uključujući zdravstvene preglede i redovne nedeljne preglede.

Antonio Baskaro, bivši kubanski pilot, je odslužio gotovo četiri decenije u zatvoru u SAD-u zbog krivičnog dela s marihuanom.

Ako pronađeš nekoga ko te zanima, pripazi da ispuniš sve obaveze, uključujući i plaćanje nekoliko pića i sobe u kojoj ćete devojka odvesti. Ne zaboravi da joj daš adekvatnu napojnicu ujutro. Ukupno iskustvo u okrugu crvenih svetala može biti nezaboravno, ali budi siguran da ga iskusiš na siguran način. Sada kada znas da je prostitucija regulisana i legalna na Arubu, moramo da ti napomenemo da se pravila i regulativa o prostituciji i dalje menjaju, pa ti preporučujemo da proveriš trenutne zakone i pravila pre putovanja na Arubu. Iskoristite priliku i saznajte kako je u Kubi – sledećeg petka, u isto vreme na istom mestu.

Putuj u egzotične karipske destinacije poput Arube, Kube i doživi njihov pun potencijal s „Priručnikom za rad na brodu“. Ova knjiga ne samo da obuhvata kvalitetne informacije o destinacijama, već takođe daje vredne preporuke za njihovo istraživanje. Ne propusti priliku da iskoristis ovaj dragoceni izvor informacija. Poruči svoj primerak, odmah!

Zaplovimo zajedno!

14 Komentara

 1. 01.08.2021. at 16:29
  Nikola

  Da li se kvalitetne cigare mogu kupiti od lokalaca po nižoj ceni ?

 2. 01.08.2021. at 16:40
  Nela

  Mogu Nikola.

  Ali treba znati i cigare i ljude. U svakom slucaju, posto je ovo drugo slabo izvodljivo, najbolje bi bilo kupiti u fabrici. Ako ti kruzer svraca u Havanu, kao sto je i moj, tu se lako moze doci do nekog ko je unutra (u fabrici) i ko bi ti doneo… E sad…

  Kako se kaze: „Ukus najboljeg duvana je kao i ukus najboljeg vina, jer zavisi od tla i klime u kojoj se gaji. Havana je ta koja nudi najviši kvalitet. Greške nema!
  A cigara se lako prepozna po mirisu… Stim sto ce ista cigara imati drugi ukus dok se vratis u Srbiju, čisto zbog promene klime.. Obično se čuvaju na oko 72 % vlažnosti. Pogledaj vise na stranici https://prirucnikzaradnabrodu.rs/kuba-i-aruba/, ukoliko te bas zanimaju detalju.

 3. 01.08.2021. at 16:43
  Minja

  A kazite mi ako mozda znate, koliko je kutija kubanskih cigara ?

 4. 01.08.2021. at 16:51
  Nela

  Oko 25 cuc-a po kutiji. A u kutiji ima 25 cigara. To je ta neka treca klasa. Ja sam kupila, „Cohiba Robusto“. One su oko 40-60 cuc-a. Svakako postoje i one od 70-100 Cuc-a.
  Pa ko voli nek izvoli ;D
  Nadam se da sam bila od pomoci ;D

 5. 01.08.2021. at 16:58
  Todor

  Kad ste se vec raspisali oko cigara, da se ukljucim i ja ;D A koliko je pivo ? ;D

 6. 01.08.2021. at 17:44
  Jelena

  Pravi kubanski kvalite naci cete u Havani, kako Nela kaze. Drugi sam svedok ;D
  Ja sam bila u “ Cuba Tobacco Cigar Co“.
  Ovo je odlično mesto za posetu čak i ako ne pušite cigare. To je deo istorije. Priča o početku je srceparajuća, ali uspeh je dirljiv.
  Otac je sada mnogo stariji i posao prepušta sinu, koji se može videti kako ručno valja cigare, dok tata sedi u blizini, na istrošenom ljubavnom sedištu, željan da registruje kupovinu koju želite da obavite.
  Izbor za ljubitelje cigara je odličan i možete dobiti kubanski kvalitet.

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *