Za posao na kruzeru je potrebna dobra priprema

Ako planirate da odete, potrebno je da znate par korisnih stvari. Obuća, radna odeća i još neke sitnice su bitne i čine pravu razliku. Kada tamo provedete neko vreme… Posao na kruzeru zna da bude vrlo isrpljući kada pomislimo samo na sve one radne sate i radne dane. Zato ne zaboravimo – Obuću! Uz ugodnu i komfornu obuću, posao na kruzeru može biti dosta lakši.

S obzirom da znamo da se obuća danas pravi od raznih materijala, savetujemo vam da akcenat stavite na kožnu obuću. Koža je, pre svega, zdrava i udobna i upija vlagu, tako da noga može da diše. To je posebno važno, kada shvatimo koliko sati provodimo radeći na kruzeru. Naravno, bilo bi vrlo pametno imati dva para cipela kod sebe, da biste mogli da ih menjate. Ako već posao na kruzeru nije lagan, pružite bar sebi lagane i udobne korake.

Pravilna obuća na brodu: Sve što treba da znate o cipelama za rad na kruzeru

Prethodno se dobro raspitajte i utvrdite sa kompanijom na koju idete da li možete da ponesete svoje cipele ili ne, i kakve cipele moraju da budu. Uglavnom su uvek crne, sa malom štiklom i sa dodacima na peti koji sprečavaju od klizanja. Taj dodatak možete i vi da uradite kod nekog obućara, ukoliko vam kompanija odobri da nosite svoju obuću. Ukoliko vam kompanija kaže da morate da nosite njihovu obuću, mi bismo vam savetovali da se onda dobro pobrinete za odgovarajuće uloške.

“Success seems to be connected with action. Successful people keep moving. They make mistakes, but they don’t quit.”

Posao na kruzeru uz neudobne cipele su velika opasnost za vaše zdravlje

Razni ulošci će vam pomoći da pravilno poduprete i rasteretite svoja stopala, što je izuzetno važno nakon višesatnog stajanja na brodu. Izbor uložaka je jako bitan. U ovom našem ”brodskom” slučaju, preporučujemo silikonske uloške koji obezbeđuju savršenu udobnost našim stopalima, jer umanjuju pritisak na donji deo tela i kolena, a i vrlo su laki za održavanje. Možete ih prati, brzo osušiti i ponovo koristiti.

Zdravlje na prvom mestu!

Nemojmo zaboraviti da je zdravlje najvažnije na svetu i da je kičma potpora našeg života! Posao na kruzeru može da se doživi kao zabavan, ali i vrlo naporan i težak sezonski posao. Pobrinite se za obuću i shvatite ozbiljno, da bez dobrih, kožnih, udobnih cipela i odgovarajućih uložaka možete dovesti sebe u jako neprijatnu i bolnu situaciju, kao što su neki na kruzeru već osetili (otečene vene, žuljeve pa i podlive). Ovo vam pišemo samo u nameri da shvatite koliko je zaista važno da se pobrinete da imate dobru obuću pre odlaska na brod. Ne iz namere da vas uplašimo, već da vas zaštitimo!

 • komforne udobne kožne cipele
 • silikonski ili neki drugi ulošci
 • dodaci na peti protiv klizanja
 • dva para cipela
 • patike udobne za šetnju

U zavisnosti u koja mesta putujete – ona toplija ili već hladnija, gledajte da imate takođe komforne, kvalitetne patike ili udobne cipele, otporne na kišu ili sneg. Jer, upoznavanje svakog grada, posebno ako ste prvi put u njemu, zahteva uglavnom razgledanje kroz duge šetnje.

Posao na kruzeru, pored zahtevnog rada, može da vam donese i razna zadovoljstva. Krstarenje po svetu, upoznavanje novih kultura, naroda i nacija zna da bude itekako zanimljivo ukoliko ste, bar malo, u duši avanturista. S tim u vezi, savetujemo vam da se uz dodatne mapice i razne edukativne knjižice, pripremite malo za svetske destinacije, razne ponude i izlete koji vas očekuju. Malo pripreme i istraživanja neće biti na odmet, jer ne zaboravimo da posao na kruzeru zna da bude vrlo iscrpljujući, ne samo fizički vež i psihički. Tako da će svaka mala priprema značiti mnogo.

Posao na kruzeru pruza besplatna krstarenja svetom.
Posao na brodu vam pruža besplatna krstarenja svetom

Kolika je potencijalna plata na kruzeru

Posao na kruzeru nosi sa sobom i razna druga iskustva. Najpre naučite da štedite novac, ali isto tako i da ga poštujete više, jer ste svesni činjenice kako ste ga zaradili. Da štedite, možete, jer ste oslobođeni svih obaveza koje ste možda imali kod kuće. Ugovor se uglavnom potpisuje na 6 meseci i za to vreme u proseku možete da zaradite oko 10 000 američkih dolara. Naravno, u zavisnosti od pozicije.

Posao na kruzeru donosi veliki novac i pravu ustedu.
Ako do sada niste štedeli ili poštovali novac, rad na brodu će vas tome sigurno naučiti

Posao na kruzeru nudi i zabavu, a ne samo rad. Nakon završenog višečasovnog posla, možete da idete u bioskop, pozorište, barove i igraonice. Možete da idete u „Crew bar“ koji je namenjen za opuštanje i u koji uglavnom dolaze svi ostali radnici ali i oficiri.

Enterijer broda zna da bude impresivan, kao i sam pogled na kruzer koji je nekada dugačak i do 300 metara, visok i preko 70 metara a težak preko 200 000 tona. Ne može da vas ostavi ravnodušnim! Tako da vam posao na kruzeru pruža mogućnost da zaplovite na najvećim kruzerima na svetu i osetite tu čar raskoši i čistog zadovoljstva!

Poručite knjigu pozivom na broj +381 (67) 700 2806 i uštedite sebi pola zdravlja! Knjiga obuhvata sve teme, pružajući celovit uvid u rad na brodu  Srećno svima! Srećnu plovidbu i mirno more!

Hvala vam što nas pratite!

Zaplovimo zajedno!

6 Komentara

 1. 01.11.2020. at 14:02
  Mia

  Ja bez dukserica sa kapuljacom, trenerke i kabanice, ne krecem ni na Havaje haha Bravo za tekst! Veoma korisno!

 2. 01.11.2020. at 14:03
  siteadmin

  Hvala tebi Mia na komentaru! Nasmeja me haha „ni na Havaje“ ☼♥♪

 3. 01.11.2020. at 14:05
  Kaca

  Super tekst! Svi bi samo da odemo na brod a vecina nas verujem zaboravi upravo na ove veoma vazne stavke! Hvala vam!

 4. 01.11.2020. at 14:09
  siteadmin

  Hvala tebi, Kaća na komentaru! Drago mi je da smo uspele da prenesmo ono najvažnije i stavimo akcenat na to, koliko je zaista priprema pred odlazak veoma važna ili štaviše najvažnija.

 5. 01.11.2020. at 14:13
  Mirko

  Ja bez svoje igrice i punjaca ne krecem nigde na put! 😀 Ali bih je mogao zameniti svakako nekom edukativnom knjigom, kao na primer vasom. Vrlo sam zainteresovan! Skratila bi mi put a i sigurno bih pokupio neke korisne saveta 😀

  • 01.11.2020. at 14:16
   siteadmin

   Ideja ti je odlična, Mirko. Ukoliko zaista odlučiš da kupiš knjigu, koja će ti svakako pomoći, sigurno ne i nikako odmoći, tu smo 😀 Gospodar Jovana 69, Beograd

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *