Otkrijte tajne koje brod krije 👻

Od otmene posade do skrivenih prostorija, život na krstarenju je pun čarobnih tajni koje čekaju da ih otkrijete. Zaronite duboko u nepoznato i otkrijte svet misterije krstarenja…

A što više krstarite, više shvatate razne tajne koje vam linije za krstarenje ne otkrivaju – više od hiljadu članova posade radi na brodu, ali šta se dešava iza zatvorenih vrata?

Zatvorske ćelije

Mesto gde se skriva najcrnja istorija brodskog života – od najtamnijih tajni posade do najmračnijih tajni putnika. One su svedoci misterioznih i zastrašujućih događaja, koji su ostali neotkriveni decenijama.

Zamislite brod koji krstari svetom, a krije u sebi mračne tajne. Kada se priključite grupi putnika i krenete na turu, i uhvatite se u koštac sa „zatvorskim ćelijama“, nećete se „puno“ žaliti što ste baš ovu turu izabrali. Te tajanstvene, mračne i zatvorene ćelije u donjim palubama broda su mesta koja skrivaju mnoge misterije. Osetite hladnoću i užas kada pomislite na one koji su bili zatočeni u njima. Da li se tajne u tim ćelijama i dalje kriju ili ćete ih otkriti sami? Samo hrabri smeju da istraže tajne ovih zastrašujućih prostora…

Knjiga razotkriva tajne života na brodovima za krstarenje, uključujući i one koje su od turista držane u tajnosti. Ona vam daje priliku da pogledate iza zavese i otkrijete mistične tajne koje čak i posada ne poznaje. Ova knjiga će vas voditi kroz avanturu, kroz brodsku kulturu i život, dajući vam hrabrost da se suočite sa svime što se krije na palubama brodova.

Avanture na okeanu s Piratima sa Kariba! ☠️🗺️🗡️🏴‍☠️

Piratske napade su izuzetno retke, ali brodovi su spremni za svaki eventualni scenario. Na brodovima su odlično obučeni zaposleni, spremni da se suoče sa svakim izazovom. Ako se dogodi napad, zaposleni imaju na raspolaganju zaštitne mehanizme poput vatrogasnih creva i zvučnih bombi, koji će odbiti napadače i sačuvati putnike i brod.

Ovi trenirani profesionalci su prave divovske sile, spremne da brane svoj brod i putnike kao da su njihova porodica. U slučaju piratskog napada, ne treba brinuti, jer brodovi su opremljeni najmodernijom tehnologijom i treniranim kapetanima koji će brzo i sigurno reagovati. Dakle, kada putujete brodom, možete biti sigurni da ste u dobrim rukama!

Da li smo svi kvalifikovani kao što se predstavljamo?

Ne. Nismo, i nisu svi zaposleni istovremeno i kvalifikovani. Zbog toga, ne bi bilo neočekivano ako brodski fotograf nema sveobuhvatno znanje o fotografiji ili ako nekima još nedostaje talenta u ovom polju. Obzirom na to, očekivati visoku kvalitet rada od svih zaposlenih nije realno.

100 tona hrane za samo 7 dana!? 🍔🍓🍇🥦🍣🍔

Da li znate da se svakog dana posluži više od 30.000 obroka! To je oko 100 tona hrane u periodu od sedam dana, 4825 obroka sedmično, zapravo 689 i više dnevno!

Wow, to je više hrane nego što bih mogla pojesti u životu! A da budemo realni, ko želi da jede isto jelo 689 puta u toku jednog dana? Čak i ako volite hranu „kod kuće“, to bi bilo dosta dosadno. Ali, kad ste na brodu, galley vam omogućava da jedete kao da ste kod kuće svakog dana, čak i ako ste daleko od kuće. To je kao da imate svoju mamu sa vama svaki dan! Brzo, neka mi neko kaže gde se nalazi ta kuhinja, jer ja volim jesti! : )

Brodska Kuhinja – Ješćete neodoljiva jela, koja odišu tajanstvenim aroma dok se kuvaju na valovima okeana

Putujući brodom, nećete žaliti što ste birali ovaj način transporta. Brodska kuhinja ima širok izbor hrane koja će zadovoljiti čak i najzahtevnije ukuse. Često možete očekivati obroke koji dolaze sa pažljivo odabranim sastojcima i izvrsnim prezentacijama.

Pored standardnih menija, brodske kuhinje često imaju i noćne opcije „a la carte“, gde možete birati svoje obroke iz širokog spektra jela. Ukusne i raznovrsne opcije hrane će vam omogućiti da uživate u svakom trenutku putovanja.

Zapamtite, brodska kuhinja može biti jedno od najboljih iskustava putovanja, stoga budite sigurni da ćete uživati u svakom obroku tokom vašeg puta.

„Alfa Alfa Alfa“: Spasilačka ekipa u akciji!

Putovanje brodom je ugodno iskustvo, ali u slučaju neke nesreće, članovi posade su spremni reagovati u trenu. Da bi sačuvali mir putnika, članovi posade koriste šifre i kodove za hitne situacije, koje se objavljuju preko zvučnika.
Neki od primera su:

– Code Adam (nestalo dete) 🚨
– Code Alpha (hitna medicinska pomoć) 🚨
– Code Oscar (čovek u moru) 🚨
– Code Bravo (vatra na brodu) 🚨
Ukoliko čujete neki od ovih kodova, znajte da spasilačka ekipa radi na razrešavanju situacije. Budite smireni i sledite upute članova posade.

“Mafija” na brodu

Posada na brodu koristi vlastiti jezik kako bi se razumeli dok su na dužnosti. Članovi posade su podijeljeni u grupe prema zemlji porekla i svaka grupa se bavi određenim robama. Na primer, indijska posada se bavi pripremom hrane za zabave, dok filipinska posada pruža piće u bilo koje doba. Bar za posadu zatvara se oko 1-2 ujutro. Ukoliko želite nastaviti sa pićem, ali ste bez alkohola, možete otići do filipinske grupe i dobiti ono što vam treba, iako ćete platiti visoku cijenu. U svakom slučaju, važno je znati što možete dobiti od koje grupe.

„Tajna brodske mrtvačnice: spremnost za neizbežno“

Većina krstarećih brodova ima mrtvačnicu na brodu. Iako je to nekako zastrašujuće, ima smisla jer većina ljudi koji krstare su stariji, pa brod mora biti spreman ako se desi da neko umre, jer smrt ne čeka da završite odmor.

Drugačiji životi: Tajne bračnih parova na kruzerima

Na brodu postoji mnogo bračnih parova koji vode odvojene živote tokom krstarenja. Neki parovi imaju supruge kod kuće, ali na brodu imaju potpuno drugačije odnose. To je nekako poput politike „ne pitaj-ne govori“.

Krstarenje s najluđim pitanjima: sveta knjiga putnikovih gluposti

Da li ste znali da postoji na brodu i sveta knjiga neverovatno glupih pitanja i komentara putnika“ Ako ste ikada radili na brodu, sigurno znate da putnici često postavljaju najluđa pitanja. Svako ko je već radio na brodu, sigurno je doživeo da ga neki putnik pita neko glupo pitanje. “Gde spava posada?” Jedan kolega se našalio i rekao da svako veče dolazi helikopter koji zaposlene odvozi u poseban luksuzni hotel i ujutru dovozi. Sutradan se ista ta putnica, žalila nadređenima, da ne može da spava, od buke helikoptera, koji svako veče dolaze i odlaze.

Tajne bezbednosti na brodu – Kako se sprečava eskaliranje sa zgodnim putnicima“

Članovi posade na brodu su obučeni kako da se suoče sa zgodnim putnicima i kako da ublaže bilo koju eskalirajuću situaciju. Kada se fotografišu sa putnicima, kolega mi je ispričao da uvek digne palac ka nebu, čime pokazuje da su njegove ruke vidljive, što čini sve neprimereno ponašanje neizvodljivim. Sa kamerama koje snimaju svaki kutak broda, teško je povesti nezakonitu radnju, kao što je zgrabiti zabranjeno voće. Kao što je rekao jedan kolega, „lakše bi bilo pljačkati banku nego prekršiti pravila na brodu“.

Nemojte čekati, učinite svoju plovidbu bezbednijom i učinite sebe sigurnijim za vreme plovidbe tako što ćete pročitati ‘Priručnik za rad na brodu’. Ova knjiga sadrži važne informacije o pravilima, disciplini i zakonima koji se primenjuju na brodu, tako da ćete biti sasvim spremni za bilo koje situacije koje se mogu pojaviti tokom vaše plovidbe.

Zaplovimo zajedno!

4 Komentara

 1. 26.08.2021. at 10:48
  Lena

  Vrlo zanimljivo! Pirati…znači postoje ;D

 2. 26.08.2021. at 10:50
  Priručnik za rad na brodu

  Haha …Postoji „muzej Pirata sa Kariba“, Lena! Koji je zaista fantastičan!!!! Pisaćemo o njemu u sledećem blogu, jer zaslužuje punu pažnju! A da li oni još uvek postoje….mi ih nismo videle ;D

  • 26.08.2021. at 10:53
   Tatjana

   Postoje! hahaha Još ako izgledaju svi kao Dzoni Dep…mmm ;D

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *