Ja sam Danijela de Jong, autor knjige “Priručnik za rad na brodu”. Rodjena sam u Srbiji na najlepši dan – Vidovdan 28.06.1981. Živela sam u Amsterdamu, sada trenutno živim u Beogradu. Živela sam i na prelepom Jadranu, zapadnoj istarskoj obali u gradiću Umag. Zanimanje mi je kreiranje veb sajtova i imam svoja sebi veoma draga 2 projekta. U jedan upravo gledate, knjiga “Priručnik za rad na brodu” a drugi ništa manje draži je brzakuhinja.com

Mnogo sam putovala i proputovala. Posetila sam preko 26 država. Želja mi je da proputujem čitav svet. Zahvaljujući poslu, koji mi to omogućava, nadam se da će mi se želja ostvariti. Čika Raša Popov, ko je imao sreću da odrasta uz njegove emisije i priče jednom je lepo rekao: “Bogat si onoliko, koliko si proputovao svetom”. Ja bih se u potpunosti složila sa njim i smatram da je putovanje najbolje obrazovanje. Savetujem svima koji su u mogućnosti, da što više putuju i prošire svoje vidike – svoj pogled u svet. Ideju za pisanje knjige sam dobila nakon odlaska i rada na kruzeru. Osetila sam jaku potrebu da informišem ljude i pružim im realnu sliku života i rada na brodu, baš iz razloga što to niko nije imao meni da pruži. Svaka stranica ove knjige je svedočanstvo ličnog iskustva a svaka reč posrednik između mene i vas čitalaca. Jednom kad kročite na brod, uvek ćete mu se vraćati barem u mislima ili u pričama. Svako ko je bio na brodu, imaće šta da priča još dugo posle toga.

Kada pišete knjigu, ne znate baš uvek kakav će biti ishod. Suština je uživati u procesu. Jer samo tako imate šanse i da ishod bude pozitivan. Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa pravim ljudima. Marija Vlaisavljevic, Stefan Ninković, Dragana Ranković, Vanja Radulović su jedni od mnogih, koji su mi bila velika inspiracija i podrška da se ova knjiga realizuje. Nadam se da ćete uživati u ovoj knjizi, isto koliko sam i ja. Dala sam sve od sebe da vam pružim korisne savete, a vi se potrudite da ih kasnije primenite. Poklonite mi poverenje, jer zajedno možemo da se pripremimo za sve što nas na brodu očekuje.

Zaplovimo zajedno!

 

 

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *