Ako volite masažu i imate iskustva, možete da postanete maser na brodu

Rad sa javnošću može biti odličan način da upoznate širok spektar ljudi koje inače niste upoznali. Možda ćete čak naći ljude koji rade na drugim komplementarnim terapijama za razmenu veština. Svi koji vole masažu i imaju iskustva u tome, mogu da postanu maser na brodu i ostvare lepu karijeru na putničkim brodovima. Potrebno je samo malo sreće i ličnog angažovanja…

Kada se kockice poklope, eto vas na nekom od najlepših brodova današnjice, gde je sve što ste zamišljali zapravo moguće. Luksuzni spa centar, najbolja oprema, vrhunski kozmetički proizvodi i najbolji uslovi za rad. Sve to vas čeka kada se nađete u brodskom okruženju.

Masaža potiče od reči arapske, MASSA što u prevodu, znači DODIR. Masaža je jedna od najstarijih načina lečenja a svojevremeno je o masaži pisao i antični lekar, Hipokrat. I stari Rimljani su se masirali pa i Grci i Egipćani. Tehnike masiranja se i dan danas usavršavaju.

Kako da postanete maser na brodu?

Nekoliko koraka je potrebno na ovom putu. Prvi je pronalaženje prave agencije. Za naše područje Srbije i okolnih zemalja, budući kandidati uglavnom idu preko „Steiner” agencije. Ova agencija je specijalizovana za spa department na brodovima i upravo oni vam omogućuju najbrži odlazak. Spremite se za put u London, jer se tamo održavaju obuke.

Traju od 1 do 3 nedelje i tamo naučite sve što jedan maser na brodu treba da zna. Ophođenje prema gostima, tehnika masaže, veština prodaje i opšte informacije o brodskom životu spadaju u celokupnu obuku. Dakle, nećete samo usavršiti svoje znanje o masaži, već i mnoge druge veštine.

Maser na brodu, daje tretman devojci sa zelenom pastom.
Masaža traje u zavisnosti od tipa masaže. Na brodu ćete pružati pored švedske i mnoge druge masaže

U toku trajanja obuke, predavači će na sve moguće načine pokušati da vas pripreme. Nekada je to pomalo i surovo. Postavljaće pitanja za vreme predavanja, tražiće da učite bezbroj kozmetičkih proizvoda, zahtevaće najviši nivo profesionalnosti, urednosti i discipline. Jednom rečju, tražiće vaše slabe tačke sa ciljem da vas unaprede u svakom smislu.

 • tehnike masaže
 • ophođenje prema gostima
 • najviši nivo profesionalnosti
 • disciplina

Dajte sve od sebe i ne dozvolite da vas slome. Učite svaki dan i nastupajte uvek da samopouzdanjem. Nikome tu nije lako, posebno ne onima koji se prvi put susreću sa internacionalnim okruženjem. Bićete u sobi sa nekoliko ljudi, učićete u hodu i svaki dan će podsećati na brodski dan.

Ustajanje rano ujutru, treninzi, predavanja, praktična priprema…Sve to traje od ujutru do nekih 17h, a onda se vraćate u hotel i spremate se za sledeći dan treninga. Učite sve o preparatima, tehnikama masaže i prodaje. U zavisnosti od toga kako se pokažete, Steiner vas šalje na tačno određene brodove.

Šta maser na brodu može da očekuje?

Nakon završene obuke, spremni ste za brod. Kompanije sa kojima Steiner sarađuje su obično Carnival, MSC, Costa Cruises i mnoge druge. Mogućnosti su raznorazne, a vi ćete završiti u kompaniji koja trenutno traži ovu vrstu radnika. To je idealna šansa da baš vi postanete maser na brodu neke poznate kompanije. Tada sve postaje izazovno. Dobijate kartu za određenu luku i odlazite u najkraćem mogućem roku.

Sa koferom u ruci i uzbuđenjem u srcu, stižete na brod. Ako ste prvi put tamo, iznenadiće vas mogućnosti prekookeanskih brodova. Nemate mnogo vremena za razgledanje, pošto vas odmah ubacuju u „brodsku mašinu“.

Maser na brodu ima svoj koncept predmeta.
Uz brodske treninge, uputiće vas u specifična pravila koja važe za konkretnu kompaniju

Kao maser na brodu, delite kabinu sa još jednom osobom iz spa department-a. Uz malo sreće, biće to neko sa kim možete lepo da se organizujete. Cimer ili cimerka igraju veliku ulogu u celokupnom brodskom iskustvu. Oni vam mogu pomoći da se bolje snađete, posebno ako ste na prvom ugovoru. Već prvog dana počinjete sa obukom. Sve ono što ste naučili ranije, sada vam zvuči lakše.

Uz brodske treninge, uputiće vas u specifična pravila koja važe za konkretnu kompaniju. Poznato je da su negde pravila malo labavija, ali je i plata manja. Sa druge strane, tamo gde se zahteva veća disciplina, mogućnosti za zaradu su veće. Kompanija za koju radite je veoma bitna stavka. Dok radite i idete na treninge, ostaće vam uvek i nešto vremena da obiđete egzotične destinacije. Iskoristite to.

Kada počinjem kao maser na brodu sa poslom?

Uobičajen dan počinje rano. Na poslu ste već u 8 ujutru, kada vas čeka prva mušterija. Kao maser na brodu, imaćete svoju sobu za koju ste zaduženi. Sve u njoj mora biti na mestu, uredno i čisto. Peškiri, ulja, kozmetički proizvodi, prefektna uniforma. Vi ste reprezent kompanije i samim tim, sve mora biti kako treba. Dočekujete gosta, pružate mu vreme da se pripremi, a ujedno, i vi ste već sve spremili.

Masaža traje u zavisnosti od tipa masaže. Na brodu ćete pružati švedsku masažu, reiki tretman, zatim masažu vrućim kamenjem ili akupunkturu. Zavisi od toga za šta ste najviše obučeni. Uglavnom, maser na brodu poznaje sve ove tretmane. Kao što smo rekli, na obukama se usavršavate za sve što gosti imaju na raspolaganju.Između svake masaže imate kratke pauze uz jednu dužu pauzu za obrok. Dan se obično sastoji od nekoliko masaža i jedne jednočasovne pauze za ručak.

Kada se sve sabere, radni dan traje oko 10 do 12 sati. Jedete u staff mess-u i deo ste staff osoblja, što ima brojne prednosti. Ne samo da ćete jesti bolju hranu, već možete posećivati mesta na brodu gde ostalo osoblje nema pristup. To su barovi i restorani za goste. Vaš ugled na brodu je zagarantovan. Svi poštuju ovu poziciju. Kada je brod u luci, gosti su napolju i vi nemate mnogo posla. Tada je sve opuštenije i možete naći vremena za izlazak u neku atraktivnu luku.

Koliku platu imam kao maser na brodu?

Najvažnija stavka je svakako plata na brodu. Ako ste maser na brodu, uzimaćete oko 2500$, što je više nego dobro, posebno kada uporedite ostale brodske pozicije. Radi se veoma mnogo, to stoji, ali je i zarada odlična. Ova cifra je veoma lako dostižna, a plata raste još više ako prodate više kozmetičkih proizvoda. Bićete trgovac, prodavac, maser i profesionalac. Sve u isto vreme. Kao maser na brodu naučiće te puno, a što što više naučite brže ćete i da napreduje.

Ako vam se tekst učinio korisnim, molimo vas da ga podelite na društvenim mrežama, da bi bio od koristi i drugim našim budućim moreplovcima. Hvala vam! Do sledećeg petka sa novim ekskluzivnim temama sa kruzera! Hvala vam što nas pratite!

Zaplovimo zajedno!

10 Komentara

 1. 1. novembra 2020. at 11:40
  David

  Iskreno, nesto nikad nisam voleo masazu, ali na brodu, posle duzeg radnog vremena dodje kao blagoslov…

 2. 1. novembra 2020. at 11:47
  Božana

  I mene je drugarica nagovorila da odem na full body massage! Osecaj neopisiv! Kao da sam se ponovo rodila!

 3. 1. novembra 2020. at 11:49
  Andjelka

  Momenat kada sam se ukrcala na brod, je momenat kada sam pocela redovne masaze…hahaha

 4. 26. juna 2021. at 14:55
  Numara Sorgula

  Thank you for this beautiful article. It’s really a good article

 5. 24. jula 2021. at 23:33
  Ankeris Merz

  The article is really excellent. Every time I read it, I get information again.
  The best article I’ve read in a long time….

 6. 13. avgusta 2021. at 16:52
  Nela

  You are welcome! Best regards to a friend! 🙂

Dodaj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja označena su *